Plan je vakantie naar Duitsland met de podcast Duitsland Vakantieland

Vandaag lanceert de Duitse Nationale Dienst voor Toerisme haar nieuwste informatiebron: de podcast “Duitsland Vakantieland”. In de podcast gaat Ben Roelants, zelf genadigd reiziger, in gesprek met Duitsland-enthousiastelingen over hun reiservaringen in het vakantieland. In de eerste drie afleveringen vertelt actrice Lauren Müller over haar reis naar Essen, Hunsrück en het Zwarte Woud. De podcast is nu te beluisteren op Spotify, Apple Podcast en Google Podcast. Elke maand zal er een nieuwe aflevering gepubliceerd worden om nog meer reisinspiratie te bieden aan de Belg.

Authentieke ervaringen en concrete tips

In de podcast draait het om de persoonlijke beleving van de reiziger. Hoe bereidde hij of zij zich voor op de reis naar Duitsland? Wat mag je absoluut niet missen tijdens je verblijf in die bepaalde stad of regio? Van welke services kan je gebruik maken? Al deze vragen en meer worden beantwoord in de podcast. Dankzij de authentieke ervaringen kunnen luisteraars zich beter voorbereiden op hun reis en hebben ze oprechte reviews om de juiste keuzes te maken. In elke aflevering trekken we naar een andere regio en worden de highlights en lokale tips in ongeveer 30 minuten besproken.

Van stad tot natuur

De podcast wil een volledig overzicht van Duitsland als vakantiebestemming bieden. De sprekers geven insider tips over een verblijf in de regio. Zo verklapt Lauren dat je het museum Folkwang gratis kan bezoeken en kom je te weten wat de Schwarzwald-Card je allemaal te bieden heeft. In elke aflevering zit er iets tussen dat zowel cultuurliefhebbers als natuurfanaten kan bekoren.

Daarnaast wil de podcast ook breken met de clichés die er bestaan rond Duitsland Vakantieland. Zo ging Lauren eten bij een restaurant dat een combinatie van de Duitse en Japanse keuken brengt. Gooi die Schnitzels en de halve liters bier dus over boord en laat je onderdompelen in het moderne vakantieland Duitsland.

Elke maand een nieuwe aflevering

Na de eerste drie afleveringen publiceert de organisatie ook nog een vierde aflevering in november om die wondermooie tijd van het jaar te vieren: Kerstmis! In aflevering vier neemt Johan Lambrechts, reisexpert en -journalist bij Het Laatste Nieuws en Libelle, je mee naar de kerstmarkt in Düsseldorf. De maand erop maak je kennis met het Harz-gebergte. Caroline Muller van veggiewayfarer ging zowel in de winter als in de zomer op stap door het gebergte en zij geeft je de beste insights voor een natuurvakantie mét cultuur.

In 2024 staat er ook al een portie content op je te wachten. In januari gaan we nog een laatste keer mee op pad met Lauren Müller, dit keer trekken we naar de stad van goud: Pforzheim. In de kortste maand van het jaar vertelt Bruno Loockx meer over het grootste eiland van Duitsland: Rügen. In maart duiken we de keuken in met Toni De Coninck, die je de moderne Duitse cultuur voorstelt en meer over de wijncultuur in Duitsland vertelt. Voor mensen met kinderen wordt het aftellen naar april, want in de aflevering van die maand neemt Lieselot De Smet van liesellove.be je mee op sleeptouw met haar familie van vier in haar campervan door Duitsland. Wie na de aflevering van februari meer over Duitse eilanden te weten wil komen, kan zich alvast verheugen op de aflevering van mei, want daarin trekken we naar de koningin van de Duitse eilanden: Sylt. ​

Je kan de podcast hier beluisteren op de belangrijkste podcast-kanalen. Voor meer info over Duitsland als vakantieland, neem een kijkje op www.germany.travel.

Lisa Berendsen

Lisa Berendsen

Press & Digital Manager, German National Tourist Board

De DNDT reikt in 2023 voor het eerst het 'Certificate of excellence for sustainable travel coverage' uit. Daarmee wil zij journalisten, online bloggers en content creators in de bloemetjes zetten die duurzaam reizen in en naar Duitsland promoten. Op die manier wil de organisatie de aandacht voor duurzaam toerisme vergroten. Belgische journalisten en online bloggers komen automatisch in aanmerking voor content gepubliceerd tussen 1 oktober 2022 en 1 oktober 2023. De jury oordeelt onder andere over kwaliteit, het vermijden van greenwashing en de positieve waarde van duurzaam reizen overbrengen zonder belerend te zijn.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de jaarlijkse persconferentie van de DNDT op 22 november 2023 in Square Brussels. Het wedstrijdreglement vind je hier. Nog vragen? Neem contact op via lisa.berendsen@germany.travel

Over de DNDT

De Duitse Nationale Dienst voor Toerisme (DNDT) is de nationale toeristische dienst van Duitsland. Zij vertegenwoordigt Duitsland als reisbestemming namens het Duitse ministerie van Economische Zaken en Klimaatbescherming en wordt door dit ministerie gefinancierd op basis van een resolutie van het Duitse parlement. In nauwe samenwerking met haar partners in de Duitse toeristische sector, verenigingen en commerciële ondernemingen ontwikkelt de DNDT strategieën en marketingcampagnes om het positieve imago van Duitse reisbestemmingen in het buitenland te versterken en het toerisme naar Duitsland te stimuleren.

Met een drieledige recoverystrategie gaat de DNDT de uitdagingen van de Restart aan:

  • Vergroten van de naamsbekendheid en versterken van het merk ‘Vakantieland Duitsland’ met een focus op duurzaamheid en klimaatbescherming,
  • Relaties onderhouden en kennis uitwisselen ter ondersteuning van de reissector en diens KMO’s en
  • Gericht marktonderzoek en analyse van de veranderende vraag van de klant als basis voor empirisch onderbouwde activiteiten.

Nadruk op duurzaamheid en digitalisering

De DNDT bevordert een toekomstgericht en duurzaam toerisme in overeenstemming met de doelstellingen van de Duitse regering. Duurzaamheid en digitalisering staan hier centraal.

Duurzaamheid is al meer dan tien jaar een centraal overkoepelend thema, dat in alle afdelingen van de onderneming op strategische en transversale wijze wordt aangepakt. Daarbij volgt de organisatie een strategie met drie pijlers, die externe kennisoverdracht en een bijbehorende communicatieaanpak koppelt aan een intern duurzaamheidsinitiatief. De DNDT zet de toekomst van verantwoord toerisme centraal door Duitsland te positioneren als een reisbestemming met een duurzaam, en inclusief aanbod tegenover de internationale concurrentie. Met het uitbreken van de COVID-19-pandemie zijn mensen meer waarde gaan hechten aan meer sociaalecologische verantwoordelijkheid in het internationale reisgedrag.

De DNDT loopt voorop bij de toepassing van immersieve technologieën (Virtual, Augmented en Mixed Reality), het gebruik van Conversational Interfaces (bv. spraakassistenten) en toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI), bijvoorbeeld in chatbots. Om het toeristische aanbod op AI-ondersteunde marketingplatforms beter zichtbaar te maken coördineert de DNDT het gezamenlijke Open-Data-project van de Duitse toeristische sector om een kennisgrafiek te ontwikkelen.

De DNDT wordt in 25 landen vertegenwoordigd en stuurt deze vanuit het hoofdkantoor in Frankfurt am Main aan.

 

Share

Over Duitse Nationale Dienst voor Toerisme

De Duitse Nationale Dienst voor Toerisme (DNDT) vertegenwoordigt Duitsland als reisbestemming namens het Duitse ministerie van Economische Zaken en Klimaatbescherming en wordt door dit ministerie gefinancierd op basis van een resolutie van het Duitse parlement. In nauwe samenwerking met haar partners in de Duitse toeristische sector, verenigingen en commerciële ondernemingen ontwikkelt de DNDT strategieën en marketingcampagnes om het positieve imago van Duitse reisbestemmingen in het buitenland te versterken en het toerisme naar Duitsland te stimuleren.

De strategische fokuspunten van de DNDT zijn:

  • Gericht marktonderzoek en analyse van de marktspecifieke klantenvraag (Sinus-Milieus) als basis voor empirisch onderbouwde actie
  • Relaties onderhouden en kennis uitwisselen ter ondersteuning van de reissector en diens KMO’s en
  • Gericht marktonderzoek en analyse van de veranderende vraag van de klant als basis voor empirisch onderbouwde activiteiten.


Nadruk op duurzaamheid en digitalisering

De DNDT bevordert een toekomstgericht toerisme in overeenstemming met de doelstellingen van de Duitse regering. Duurzaamheid en digitalisering staan hier centraal.

Om het inkomend toerisme duurzamer en tegelijkertijd concurrentiekrachtiger te maken, volgt de organisatie een driepijlerstrategie die externe kennisoverdracht en een begeleidende communicatieaanpak koppelt aan een intern duurzaamheidsinitiatief binnen de organisatie. De DNDT positioneert Duitsland als een reisbestemming met een duurzaam en inclusief aanbod tegenover de internationale concurrentie.

De DNDT loopt voorop bij de toepassing van immersieve technologieën (Virtual, Augmented en Mixed Reality), het gebruik van Conversational Interfaces (bv. spraakassistenten) en toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI), bijvoorbeeld in chatbots. Om het toeristische aanbod op AI-ondersteunde marketingplatforms beter zichtbaar te maken coördineert de DNDT het gezamenlijke Open-Data/Knowledge Graph-project van de Duitse toeristische sector.

De DNDT wordt in 25 landen vertegenwoordigd en stuurt deze vanuit het hoofdkantoor in Frankfurt am Main aan.